Windows 8 Game PC

Posted by in Software

Windows 8 26 Oktober verkrijgbaar bij GameComputers.nl

Wij hebben ze binnen! De gloednieuwe DVD/OEM licenties van Windows 8! Vanaf de 26ste kunnen wij nieuwe game computers leveren met Windows 8 64bit OEM of Windows 8 Professional 64bit OEM!

De meest opmerkelijke verandering van Windows 8 ten opzichte van eerdere versies is de gebruikersinterface, dit geeft je game pc een ander startscherm dat bestaat uit tegels die o.a. de games voorstellen, het startscherm verschijnt bij het opstarten van Windows 8 (en niet meer het bureaublad). De manier om op het bureaublad te komen is dat een van deze tegels het bureaublad in het klein weergeeft en als men daar op klikt komt het bureaublad in zijn vertrouwde vorm tevoorschijn. De tegels updaten continu om relevante informatie te kunnen weergeven en ze zijn eenvoudig te ordenen door de gebruiker. Microsoft heeft zich vooral geconcentreerd op het maken van een eenvoudig startscherm en daardoor zijn de opties beperkt. Dit is onder andere nodig om Windows 8 geschikt te maken voor gebruik met een touchscreen. De interactieve elementen zijn groot, het aantal opties en instellingen is beperkt tot het absoluut functionele en de tegels zijn vlak en helder gekleurd om het startscherm visueel overzichtelijk te houden.

Als je op de tegels klikt worden de items uitgebreid weergegeven en vormen dus eigenlijk een soort voor geïnstalleerde websites. Het bureaublad is daardoor wat meer op de achtergrond gekomen en dient er eigenlijk meer voor als je jouw game computer gaat gebruiken voor uitgebreidere doeleinden. Om even snel te kijken op Windows 8 hoeft het gehele bureaublad niet meer gebruikt te worden. Natuurlijk is het wel mogelijk om het oude vertrouwde bureaublad te gebruiken!

Facebook Reacties