Gaming PC’s voor beginners: Wat heb je echt nodig?

Posted by in Handleidingen

Gamers weten dat een goede Gaming PC essentieel is voor een optimale spelervaring. Maar als je nieuw bent in de wereld van gaming, kan het moeilijk zijn om te weten wat je echt nodig hebt. In dit artikel bespreken we de basiscomponenten die je nodig hebt voor een Gaming PC die geschikt is voor beginners.

Gaming PC Onderdelen
Hardware van een Gaming PC

Processor

De processor is het brein van je Gaming PC en is een van de belangrijkste onderdelen. Voor beginners raden we een processor van minimaal een Intel Core i5 of een AMD Ryzen 5 aan. Deze processors zijn betaalbaar en kunnen de meeste moderne games zonder problemen aan.

Grafische kaart

De grafische kaart is een ander belangrijk onderdeel van je Gaming PC. Voor beginners raden we een NVIDIA GeForce GTX 1660 of een krachtigere RTX 3060 met raytracing. Deze grafische kaarten zijn betaalbaar en bieden goede prestaties voor de meeste moderne games.

RAM-geheugen

RAM-geheugen is ook een belangrijk onderdeel van je Gaming PC. Voor beginners raden we minimaal 8 GB RAM-geheugen aan. Dit is genoeg om de meeste moderne games soepel te laten draaien. Als je echter van plan bent om intensieve games te spelen of te multitasken, dan kun je beter kiezen voor 16 GB of meer. Premium RAM geheugen heeft vaak hogere clocksnelheden en ook RGB geheugen. Bijvoorbeeld Corsair heeft zijn Vengeance PRO RGB RAM geheugen, wat beschikt over volledig instelbaar RGB verlichting.

Opslag

Opslagruimte is belangrijk als je veel games wilt opslaan op je Gaming PC. We raden aan om minimaal een 256 GB SSD te kiezen voor je besturingssysteem en de games die je vaak speelt. Een HDD met een opslagcapaciteit van minimaal 1 TB is ook een goede optie voor extra opslagruimte.

Overige componenten

Naast de bovengenoemde onderdelen zijn er nog enkele andere componenten die je nodig hebt, zoals een moederbord, voeding en een behuizing. Voor beginners raden we een moederbord aan dat compatibel is met de processor en de grafische kaart die je kiest. Een voeding van minimaal 650 watt is voldoende voor de meeste Gaming PC’s. En ten slotte, een behuizing die past bij jouw smaak en optische eisen, let ook op dat je een behuizing kiest die qua degelijkheid past bij de gekozen hardware opties. Een hele goedkope behuizing met hardware van duizenden euro’s erin is vaak niet een goed idee.

Conclusie

Als je nieuw bent in de wereld van gaming, kan het moeilijk zijn om te weten wat je echt nodig hebt voor een Gaming PC. Maar met de bovenstaande tips kun je een Gaming PC samenstellen die geschikt is voor beginners en de meeste moderne games zonder problemen aankan. Vergeet niet om altijd te controleren of de componenten die je kiest compatibel zijn met elkaar en te zoeken naar aanbevelingen van onze experts en andere gamers om ervoor te zorgen dat je de beste keuzes maakt. Met de juiste componenten kun je een Gaming PC samenstellen die je in staat stelt om te genieten van de nieuwste games met hoge prestaties en zonder vertragingen. Veel plezier met gamen alvast!

Stel je nu je eigen Gaming PC Samen

Klaar om jouw eigen Gaming PC samen te stellen?

Nu mijn Game PC samenstellen

Heb je vragen, of spreek je liever iemand via de telefoon?

Neem contact op met een medewerker

Wil je weten wat jij nodig hebt aan de hand van jouw favoriete games?

Aanbevolen configuraties per game

Facebook Reacties