Een kijkje achter de schermen bij GameComputers.nl #1

Posted by in GameComputers.nl

In deze serie van blog posts nemen wij je mee in ons favoriete bedrijfsproces. De assemblage! Ook wel genoemd het “bouwen” van de game computers. Het is iets wat onze systembuilders het liefste doen, omdat de diversiteit altijd aanwezig is. Van budget game computers tot de extreemste custom waterkoeling builds en ze worden allemaal met de grootste zorg in elkaar gezet.

Bijna alle game pc’s die worden samengesteld zijn anders en dat maakt het leuk om te doen! Ook omdat wij begrijpen dat je zuur verdiende geld in jouw favoriete hobby wordt gestoken nemen wij alle bestelling uiterst serieus! Welke wij vanuit onze eigen voorraad, direct kunnen assembleren, uitvoerig stress-testen en perfect verpakt bij jullie gamers kunnen leveren.

STRIX GPU

Alle mogelijke hardware klaar om mee te gamen.

Magazijn Behuizingen computers

Een aantal Corsair behuizingen.

 

 

 

 

 

 

Assemblage van een Game Computer

Het bouwproces van elke game computer gebeurd bij ons in Ede. Het begint met de order die wordt verzameld. In een krat worden alle hardware onderdelen van de nieuwe game computer “gepickt”, uitgeboekt en gecontroleerd. Klopt alles met wat je hebt besteld? Ja. Dan worden deze klaar gelegd om te worden geassembleerd tot een computer.

Een collega van de assemblage gaat aan de slag met jouw game computer. Alle onderdelen worden klaar gemaakt om te worden geassembleerd. Folies worden verwijderd en hardware wordt ondaan van zijn tijdelijke verpakking. Vervolgens worden de basis componenten, de processor, het ram geheugen en de processor koeler gemonteerd. Dit alles gebeurd in een zo statisch vrije omgeving en zijn onze systembuilders voorzien van een ESD armband, zodat als ze statisch geladen zijn, dit niet door jouw nieuwe hardware heen wordt gejaagd. (Statische elektriciteit is namelijk schadelijk voor electronica)

Tijdens het assemblageproces wordt er door één persoon aan jouw game computer gewerkt. Dit wordt bij ons ook gelogd, zodat de computer later door een andere collega kan worden gecontroleerd. De controle is erg belangrijk, zo voorkomen wij menselijke foutjes in het assemblage process en kunnen wij game computers leveren van hoogwaardige kwaliteit.

gc_tour_assemblage_lowend

Assemblage van een budget game computer

 

Stresstesten & Burn-in tests van elke game pc

Als jouw game pc is geassembleerd en gecontroleerd door een andere collega, gaat deze naar onze stress-test afdeling. Hier word de hardware van je nieuwe beste vriend tot het uiterste gedreven! Eventueele overclocks worden ingesteld, processoren worden 100% belast, RAM geheugen wordt vol gebruikt en videokaarten laten we zweten met benchmarks op max. settings.

Game PC Stress testing

Alle Game Computers worden uitvoerig getest voordat deze worden verzonden.

Onderwijl wordt er een log gemaakt met de waardes van de onderdelen en de temperaturen. Wanneer alles na een stress-test run van enkele uren prima stabiel draait, worden de computers geinstalleerd met een besturingssysteem naar keuze. Er worden logo’s en service informatie geplaatst en de laatste drivers & updates worden geinstalleerd. (Wij installeren GEEN bloatware of andere onzinnige software.)

Meerdere game pc

Grotere aantallen of speciale wensen zijn ook mogelijk.

Grotere aantallen voor bedrijven, gameinstanties (of grote gezinnen) worden tegelijk geassembleerd door meerdere collega’s. Zo kunnen wij ook pieken in aantallen goed opvangen en zijn wij erg schaalbaar. Voor bedrijven die veel grafische kracht kunnen gebruiken in hun ontwikkeling, leveren wij al jaren extreem krachtige computers die aan deze hoge eisen voldoen.

Verzendklaar maken van een Game Computer

game pc checks

De laatste check en deze game computer kan de doos in!

Na een testrun van een aantal uur en eventuele tweaks bij een overclock worden alle computers die met vlag en wimpel geslaagd zijn nog één laatste keer gecontroleerd en vervolgens verplaatst naar de inpak. Wij pakken waar nodig de computer ook intern in. Dit gaat met een uitzetbare foam die in een zak zich uitzet om de componenten. Hiermee zorgen wij dat bijvoorbeeld een zware koeler of videokaart tijdens transport op zijn plaats blijft zitten. Na ontvangst van jouw computer is dit heel eenvoudig te verwijderen. (Instructies daarvoor worden meegeleverd.)

gc_tour_inpakproces

Interne FOAM verpakking tegen schokken tijdens transport.

 

Corsair Spec Alpha dozen

De Corsair SPEC ALPHA muur.

Computers worden getest

Ruimte om 16 nieuwe computers tegelijk te testen.

 

 

 

 

 

 

Volgende week deel twee #2 van deze “achter de schermen bij GameComputers.nl”

Facebook Reacties